2024-05-03
I Waldorf Astoria-hoteller vil det bli presentert et nytt kulinarisk mesterverk!

Den legendariske hotellkjeden Waldorf Astoria Hotels & Resorts har gjennomført sitt andre prosjekt «Smaken av Waldorf Astoria» i samarbeid med James Beard Foundation — en av de ledende gastronomiske organisasjonene i USA. Søket etter den legendariske smaken gjenopptok høsten 2015: fem unge kokker som ble semifinalister i James Beard-prisen, og fem anerkjente mestre som står for kjøkkenet i de luksuriøse Waldorf Astoria-hotellene i Amsterdam, New Orleans, Beijing, Jerusalem og Orlando deltok.


Vinnerne av finalen, som fant sted nylig i New York, var kokk Benoit Charchi fra Waldorf Astoria Beijing og hans unge kollega Erik Brunner-Yang, og retten de laget — Jing Roll — vil fra nå av være tilgjengelig på menyen i alle 25 Waldorf Astoria-hoteller i verden, sammen med risotto med selleri a la Waldorf, som vant i fjor, samt de verdensberømte eggene Benedict, «Red Velvet»-kaken og Waldorf-salaten, som opprinnelig ble laget på kjøkkenet til Waldorf Astoria-hotellet i New York.


«Vi er utrolig glade for å fortsette prosjektet "Smaken av Waldorf Astoria" og samarbeidet med James Beard Foundation, som gjør en uvurderlig innsats og samtidig hedrer vårt rike kulinariske arv, — sier lederen for Waldorf Astoria Hotels & Resorts, John Vanderslice. — Waldorf Astoria streber etter gastronomisk perfeksjon i hver av de 140 barene, kafeene og de fine restaurantene som finnes i våre hoteller.»

Juryen i finalen bestod av den berømte avantgarde-kokken Wylie Dufresne, redaktøren for magasinet Saveur Adam Sachs, presidenten for James Beard Foundation Susan Ungaro, skuespiller, musiker og kokebokforfatter Questlove, samt fjorårets vinner David Poulsen.


«I tråd med prinsippene til vår grunnlegger James Beard, faren til amerikansk gastronomi, er vi svært glade for å fortsette samarbeidet med Waldorf Astoria Hotels & Resorts — et ikonisk merke som har gjort et betydelig bidrag til å forme den kulinariske arven i Amerika, — sier presidenten for James Beard Foundation, Susan Ungaro. — Vi streber etter å gi internasjonal erfaring til semifinalistene i vår konkurranse for kommende kulinariske stjerner, og partnerskapet med kokkene ved Waldorf Astoria bidrar til å skape nye ikoniske mesterverk».


Det er verdt å merke seg at Waldorf Astoria Hotels & Resorts — er et internasjonalt luksushotellnettverk under Hilton Worldwide, bestående av 25 hoteller og feriesteder i de mest besøkte byene og vakre steder på planeten. Utrolige gastronomiske reiser, verdens beste golfbaner, unike spa-behandlinger — hos Waldorf Astoria venter en uforglemmelig ferie og legendarisk service med upåklagelig kvalitet i luksuriøse omgivelser.
Gjestene på hvilket som helst av Waldorf Astoria Hotels & Resorts kan dra på en uforglemmelig gastronomisk reise «Smaken av Waldorf Astoria» og nyte en signaturmiddag med tre retter, prøve cocktailer fra en kjent miksolog, ta en båttur på yacht, eller besøke det lokale markedet for ingredienser sammen med kokken. Den detaljerte programmet for 3-dagers kulinariske turer kan sees og bestilles på

James Beard Foundation, grunnlagt i 1986, hedrer og støtter unge talenter innen gastronomi, samt tilbyr utdanning gjennom en rekke programmer. James Beard, som døde i 1985, var Amerikas fremste kokk, forfatter av mange bøker, og en person av encyklopedisk kunnskap. Han bidro til å fremme hele generasjoner av kokker og var mentor for både profesjonelle og amatører. Stiftelsen, oppkalt etter ham, fortsetter det ærefulle arbeidet med å utdanne og støtte unge kokker gjennom utdanningsprogrammer, stipender, priser og kurs for forretningsutvikling.
Del dette innlegget med vennene dine!