En fargerik dykk inn i verden av maldivisk mat på feriestedet Milaidhoo

En fargerik dykk inn i verden av maldivisk mat på feriestedet Milaidhoo

Unik kulinarisk reise tilbys av Ba'theli - den eneste restauranten i verden med en meny inspirert av den legendariske handelsruten fra India til Middelhavet - Spice Route. Navnet på restauranten "Ba'theli" kommer fra det maldiviske språket dhivehi og betyr en spesiell lastebåt som tradisjonelt ble brukt til å transportere krydder. Mens de reiste mellom øyene på ba'teli-båter, handlet folk ikke bare, men spredte også kunnskap om fjerne land, tradisjoner og mat fra hele den forgrenede Spice Route.

En fargerik dykk inn i verden av maldivisk mat på feriestedet Milaidhoo

Maldivene, som var et av stoppestedene på handelsruten for kjøpmenn fra India og Indonesia som reiste mot Afrika og Arabia, raskt ble kjent med skattene fra krydderverdenen - som kanel, kardemomme, gurkemeie, nellik, ingefær og pepper. Og i dag blir tradisjonene fra den tiden gjenopplivet av våre fremragende kokker på en av øyene i Baa-atollen, der Ba'theli ligger.

Og eksternt samsvarer restauranten med sitt navn: den ser ut til å bestå av tre trebåter som gynger på turkise bølger, der hver av dem er et eget rom. Den første båten er en loungy-bar, der det er hyggelig å ta en aperitiff og beundre solnedgangen. På den andre er kjøkkenet - uten tvil det viktigste stedet der all magien skjer. Den tredje båten er hoveddelen av restauranten, dit kommer man ikke bare for maten, men også for den ubeskrivelige atmosfæren, som understrekes av en stjernehimmelen.

En fargerik dykk inn i verden av maldivisk mat på feriestedet Milaidhoo

Den gastronomiske reisen starter i loungen med den signaturfriske cocktailen Parrot Fashion laget av mørk rom, en touch av bitters og grapefruktolje med en spesiell blanding av fem krydder. En fargerik solnedgang, lyden av bølgene og snacks laget av lokale ingredienser vil være den perfekte følgesvenn til denne eksklusive drikken.

Nå er det på tide å flytte seg direkte til restauranten. Her får gjestene valget mellom tre ulike alternativer. I smaksmenyen inngår fem moderne maldiviske retter, hver av dem er en uttrykk for øygruppens kulturelle arv, krydret med en overraskelse fra sjefskokken, for hver dag lager han noe nytt som aldri gjentas.

I à la carte-menyen tilbys en moderne tolkning av tradisjonelle maldiviske delikatesser i form av ulike varianter av meze, supper og salater. Og til slutt, en meny inspirert av Spice Route, der retter som indonesisk rendang av storfekjøtt, indisk tikka biryani og sørafrikansk nyama choma presenteres - alt med et snev av maldivisk sjarm.

Hos Ba'theli kan man lett glemme hvilket år det er, og nærmest transporteres nesten 5000 år tilbake, til tiden da Maldivene ikke var en av verdens mest populære feriesteder, men en viktig handelssenter. Slapp av i stolen ved bordet ditt på båten - vi seiler avgårde!

En fargerik dykk inn i verden av maldivisk mat på feriestedet Milaidhoo

OM MILAIDHOO MALDIVENE

Milaidhoo Island Maldivene - en liten øy-resort, som skiller seg ut ved sin forpliktelse til lokale tradisjoner. 50 moderne villaer med basseng, designet av lokale arkitekter i tradisjonell maldivisk stil, har alt som trengs for et minneverdig opphold. Hver gjest har også en personlig assistent for å oppfylle alle ønsker. Blant aktivitetene tilbys et utvalg av vannsport, soloppgang-yoga og snorkling blant korallrev av enestående skjønnhet.

En spesiell stolthet på Milaidhoo er maten: her finner du tre verdensklasse restauranter, inkludert en bygget i form av tre tradisjonelle maldivianske båter, Ba'theli. Menyen på denne restauranten er basert på tradisjonelle maldivianske retter, og mange av oppskriftene går tilbake til tiden av Spice Route.

Milaidhoo - et virkelig maldivisk feriested hvor ordet "luksus" får nye nyanser. Fantastisk natur, fantastisk mat og en romantisk atmosfære: delfinsafari ved solnedgang og piknik på en avsidesliggende sandstrand... Alle ønsker kan oppfylles på dette fantastiske stedet!

Velg ditt språk

Velg valutaen din

Der det er aktuelt, vil prisene konverteres til, og vises i, valutaen du velger. Valutaen du betaler i kan variere basert på reservasjonen din, og et servicegebyr kan også påløpe.